Blogi – Bändi ja Onnetar

Category: Blogi Tag: , , ,

Käydään läpi hieman tilannepäivitystä yhtyeen tilanteeseen kesän ja syksyn osalta sekä ruoditaan erikoista suhdetta Onnettareen.

Kesä on mennyt ja lehdetkin ovat ehtineet jo pudota puista. Yhtye piti hieman kesälomaa, koska aikataulut harvemmin osuvat yhteen vuoden vilkkaimpana aikana. Elokuussa aloitettiin taas sorvimen ääressä ja saimme samalla kutsun Saunatonttu-yhtyeeltä tulla esiintymään wanhaan kotikaupunkiimme, Joensuuhun. Pienen pohdinnan jälkeen tähän suostuttiin ja keikka lyötiin lukkoon Marks Rock Clubille 5.11. Päätettiin laittaa muut hommat sivuun ja keskittyä livekuntoon pääsemiseen, koska edellisestä keikasta on aikaa reilu 3 vuotta ja yhtyeessä on jäsenetkin vaihtunut tuon aikana. Myös uusia biisejä on vino pino ja tottakaihan nuo kaikki halutaan keikkasettiin.

Ehdimme alkusyksystä vaihtamaan myös treenikämppää Tikkakoskelta Pirkkalaan. Ikävä meille Jyväskylän miehille, mutta rumpalin muutettua Espooseen ja kahden muun asuessa Tampereella on tuo pelkkää viisautta. Jo muuton aikana nosti päätänsä bändin heikko suhde Onnettareen, kun allekirjoittanut kitaristi poti vielä uupumuksen jälkimaininkeja, jonka seuraksena fyysinen kunto oli -5, sairastui laulajamme koronaan. Tämä tarkoitti, että emme otakaan sitä peräkärryä ja hoida muuttoa yhdellä kertaa. Tarkoitus oli myös samalla pitää treenit, mutta uskomattomien sattumusten myötä vain minä olin loppujen lopuksi korkkaamassa uuden treenikämpän. Kaiken lisäksi olin unohtanut kaikki plektrat kotiin, joten soittelu oli kirjaimellisesti räpeltelyä. Hetki hengailua ja eikun nokka kohti kotia ja ensi kerralla uusi yritys.

Mehän kävimme studiossa keväällä ja tällä hetkellä pöytälaatikossa istuu kaksi valmista singleä julkaistavaksi. Ensimmäinen oli tarkoitus saada ulos syksyn aikana, mutta kaikki sattumukset plus livekuntoon treenaaminen ei antanut aikaa kuvata järkevää musiikkivideota eikä julkaisu tuntunut mielekkäältä ilman tuota. Päätimme viivästyttää julkaisua keikan jälkeen. Tuon jälkeen saadaankin sitten hieman tasaisempi julkaisutahti toivottavasti.

Treenien järjestäminen onnistui kuitenkin tasaisesti ja Pirkkalaan muutto oli silkkaa voittoa, kun osallistumisprosentti nousi huimasti sekä mahdollisuuksia treenata on enemmän. Kenraaliharjoitukset on tarkoitus pitää kuluvalla viikolla ja TAAS Onnetar iski…
Tällä kertaa allekirjoittanut sairastui ensin melkein viikon kestäneeseen vatsatautiin jota välittömästi seurasi korona. Varopäivät koronassa osuvat juuri sillai, etten pysty osallistumaan harjoituksiin ilman, että vaarantaisin tartunnalla muut. Se tarkoittaa kovaa kotitreeniä minulle mikä ei ole uutta. Onneksi nauhoittelemme harjoituksissa useasti kappaleista livevetoja, joten noiden mukana on hyvä harjoitella ja vähän miettiä soundimaailmaa.

Loppukevennyksenä voisin hieman listata bändin sattumuksia Onnettaren kanssa:
– Keikalle lähdettäessä auto rikkoontui kadun varteen.
– Muutama tunti ennen keikkaa entinen kiipparisti ilmoittaa, että hän on päivystyksessä suu veressä epäonnistuneen hammaslääkärireissun takia. Kitaristit sopivat keskenään nopeasti hieman miten kiipparistin osioita jaetaan.
– Studioaika tulossa, laulajalla joku vakava tulehdus lonkassa ja viettää aikaansa sairaalassa.
– Koronatartuntoja ennen harjoituksia.
– Wanhaan treenikämppään kevättulva päässyt vuotamaan runsaasti.
– Peruuntunut festarikeikka Maustetyttöjen kanssa hautajaisten vuoksi.
– Peruuntunut Jarkko Martikaisen lämppääminen, koska järjestäjätaho lomalla eikä sijaiset uskaltaneet antaa vihreää valoa, vaikka asia oli osittain sovittu.
– Keikan jälkeen afterworkeilla syntyi yökerhossa joukkotappelu ja paikka meni etuajassa kiinni. Bändi selvisi onneksi mustelmitta.
– Rumpupenkistä meni kierteet kesken keikan. Tilalle haettiin pianopenkki, talonteknikko naureskeli vain tiskinsä takaa.

– Toni, kitaristi harjoittelun, muttei Onnettaren armosta –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>