Tahrojen tarina on pitkä ja tavoite on aina ollut sama: kyetä tekemään musiikkia ammatillisesti ja olla riippumaton taloudellisesti muista töistä. Vuosien ajan olemme hioneet, niin soittotaitoja kuin musiikkiamme ja tuo unelma kirkastuu hetki hetkeltä. Mutta myös elämä, yhteiskunta ja vastuut vaativat omat veronsa, jotka vaikuttavat kuinka paljon resursseja luovaan työhön voidaan käyttää.

Kun, kiinnostut yhtyeestä saatat innostua tukemaankin. Meidän kaltaisen pienen yhtyeen kohdalla tuo tuki näkyy ja konkretisoituukin vielä vahvemmin, kuin ehkä astetta isommalla yhtyeellä.
Alle olemmekin koonneet kuinka voit olla osallisena ja tukea erilaisilla tavoilla toimintaamme ja matkaamme kohti yhteistä unelmaa.

1. Tykkää, jaa ja kommentoi

Tämä on ilmaista, mutta sen vaikutus on ääretön. Meidän on vaikea tavoittaa kaikkia ihmisiä laittamatta isoja summia markkinointiin. Se, että seuraat meitä eri alustoilla, tykkäät sekä kommentoit sisältöämme ja vielä enemmän, jos jaat, niin vaikuttaa mielettömästi. Eri alustojen algoritmit (koodit, jotka päättävät millaista sisältöä näytetään ihmisille) huomaavat sitoutumisen ja suosittelevat meitä helpommin myös sellaisille keitä emme ole vielä tavoittaneet.
Myös seuraajakuntamme laajuus sosiaalisissa medioissa puhuvat puolestaan, kun yritämme myydä keikkaa.

2. Tule keikalle ja tuo kaverikin

Kun pääsemme keikalle on tuo aina taloudellinen satsaus yhtyeeltä. Me emme saa palkkaa vielä keikkailusta ja useimmiten maksamme vielä bensat, ruuat ja juomat. Keikkapaikkojen on vaikea tarjota mitään mikäli yhtye ei tuo tarpeeksi väkeä sisään. Eli mikäli satumme olemaan lähellä keikalla, niin yritä tulla paikalle ja tuo vielä kaverisikin. Tässä vaiheessa mainetta mahdolliset liputkaan eivät maksa juuri mitään, mutta juhlat on taattu (eikä peruttu).

3. Striimaa tai osta musiikkiamme

Striimauksen kulta-aikana on musiikin saatavuus helppoa, mutta tuolta erottuminen myös vaikeaa. Lisäile musiikkiamme soittolistallesi ja luukuta niin, että naapuritkin kuulevat! Striimauksesta saatavat korvaukset ovat todella pienet, mutta näkyvyys tulevaisuutta varten tärkeä.
Jos haluat tukea yhtyettä rahallisesti, niin harkitse ostavasi musiikkiamme diginä Bandcampista. Pieni sijoitus, mutta teet meistä iloisia ja edesautat seuraavan julkaisun rahoitusta.

4. Osta tai tippaa

Pienenä yhtyeenä kaikki kulut menevät omasta pussistamme. Mikäli kykenet ja haluat auttaa meitä rahallisesti, niin se on suorastaan jo uskomatonta. Haluammekin tarjota rahoillesi parasta vastinetta mitä vaan kykenemme aina tilanteen mukaan.
Voit tukea rahallisesti yhtyettä ostamalla musiikkiamme Bandcampista, tai merkkarituotteita keikoiltamme tai verkkokaupasta (tulossa pian).
Myös hieman erilainen tapa tukea on käydä tippaamassa meille kahvi Ko-fi -palvelussa. Ko-fi -palvelu on artisteille ja sisällöntuottajille tarkoitettu sivusto, jossa fanit voivat tukea matalalla kynnyksellä ostamalla ”kahvin”. Tämä tukee tavoitettamme kohti ammattimaista yhtyetoimintaa ja tulemme muistamaan sinua varmasti tuestasi.