Blogi – Kohti studiota

Category: Blogi

Sulkakynää heiluttelee jälleen Toni ja käydään läpi fiiliksiä, kun marssijärjestys käy kohti studiota.

Koronahorroksen ja bändin täydentämisen jälkeen pääsemme vihdoin hipsimään studion uumeniin. Tahrat vaihtavat farkut verkkarihousuihin ja suuntaamme Gurut Studion uumeniin tulevana viikonloppuna.

Tarkoituksenamme on nauhoittaa kaksi singleä, jotka julkaistaan tulevana syksynä. Kyseisiin kappaleisiin kuvataan myös musiikkivideot tulevana kesänä. Tästä kehtaa olla jo innoissaan.
Studiossa meitä luotsaa Heikki Marttila, kenen kanssa olemme myös edeltävät kolme singleä, Lehtolapsi, Masokisti ja Soihdunkantaja, nauhoittaneet. Heikin huomassa biisien soundimaailma ja ydin on hioutunut terävämmäksi ja tätä lähdetän myös nyt hakemaan.

Uutuutena työskentelyyn tulemme striimaamaan Twitch-kanavallamme koko viikonlopun studiosessiomme. Jos siis haluat seurata minkälaista on työskennellä studiossa ja mitä kaikkea biisien tuotantoon vaaditaan, niin tule kanavallamme lauantaina 14.5. noin klo 11 aikaan. Tiedotamme ajankohdasta paremmin vielä Instagram-tilillämme.

Muista seurata meitä Twitchissä.

Studioon valmistautuminen on osittain stressaavaa, mutta samalla inspiroivaa. Studiobiisien harjoittelu intensiivistyy, välineistö huolletaan, soundeja haetaan ja pohditaan mitä kaikkea studioon kehtaa viedä mukanaan. Koska myös suurin osa jäsenistöstä on jo muuttanut Joensuusta pois, niin majoituksen hankkiminenkin on hoidettava. Ikää tullessa lisää sitä alkaa arvostamaan lepoa ja hyviä yöunia paljon enemmän. Romantisoiden olen lukenut läpi isojen artistien studioreissuista, jossa painettiin kellon ympäri töitä kahvin, roskaruuan ja pyhän hengen avulla. Kahvia ja roskaruokaa nytkin varmasti tullaan kuluttamaan, mutta kellon ympäri työskentelyyn ei kykene. Toisaalta ei meillä ole isojen artistien budjettiakaan takana vaan kaikki tulee omasta pussista ja säästöistä. Toivottavasti possua päästään lihottamaan ensi syksynä keikkojen muodossa.

Pedaaleita, pedaaleita.
Entten tentten…

Useamman vuoden odotuksen jälkeen ei voi korostaa kuinka tätä studioreissua on odotettu. Mutta kuten yhtyeemme tyyliin kuuluu; ei tämäkään reissu ilman vastoinkäymisiä käynnistynyt. Korona vaanii kulman takana ja sairastumisia on ollut jonkin verran yhtyeessä jo, onneksi tosin normaalin influenssan muodossa. Jännityksellä odotetaan päästäänkö Pohjois-Karjalaan ilman, että jotain tärkeää jää kyydistä (kuten laulaja) ja vielä yhdessä kasassa.

P.S. Euroviisut on menossa!

– Toni –